23948sdkhjf

Næsten hver tredje butikselev indleder nu praktikken på skolen

Antallet af elever, der ikke får en uddannelsesaftale, når de er færdige med grundforløbet, er stigende. Nogle vil få sværere ved at komme i job
864 detailhandelselever er siden årsskiftet begyndt deres praktik i skolernes praktikcentre, i stedet for at møde kunder og kolleger i en rigtig butik.

Det er en stigning på 26 pct. sammenlignet med samme periode sidste år. Til sammenligning har 1918 fået en ordinær uddannelsesaftale, hvilket er 2 pct. færre end samme periode i 2014.

Det skriver Dansk Handelsblad på baggrund af nye tal fra Det Merkantile Uddannelsesnævnet.

- Detailhandelsuddannelsen er baseret på, at alle elever, der er færdige med grundforløbet, gennemfører deres praktik i en butik. Men når der er flere elever, der søger uddannelsen, end der er praktikpladser, så er skolepraktik et udmærket alternativ. Ikke alle virksomheder har tillid til, at eleverne kan det, de skal, når de har afsluttet uddannelsen i skolepraktik, men det handler måske allermest om myter, siger Per Clausen, sekretariatschef for Uddannelsesnævnet, der repræsenterer arbejdsmarkedets parter og Det faglige udvalg for Detailhandelsuddannelser.

Han håber dog på, at det vil se anderledes ud, når eleverne med det nye grundforløb kommer ud med bedre kompetencer.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.067